İsviçre Avrupa Gençlik Forumu Trogen(EYFT 2025) Eylem Planları Atölye Çalışmaları ve Sunumlarla Gerçekleştirildi.
Switzerland European Youth Forum Trogen Action Plans Were Implemented with Workshops and Presentations.
Okulumuz Lise 10. ve 11. Sınıf Öğrencileri Mart ayında, İsviçre Pestalozzi Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen Avrupa Gençlik Forumu Trogen (EYFT)kapsamında almış oldukları atölye eğitimi eylem planlarını eğitici, bilimsel merak, araştırma, raporlama ve etkili sunum becerileri ile sergileme ve uygulama fırsatı elde ederek gerçekleştirdiler.
Öğrencilerimiz 5 ana eylem planı çerçevesinde aşağıdaki atölye çalışmaları ve sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.
1. Yalan Haber ve Medya Atölye Çalışması Sunumu:
Okulumuz tüm 9., 10. ve 11. Sınıf öğrencileri ile sahte haberlerin sonuçları hakkında farkındalık yaratmak ve podcast simülasyonu yapıldı. Atölye çalışmasını gerçekleştiren öğrencimiz Elbe Kırım, interaktif ve akılda kalıcı olması için sahte haber başlıklarını paylaştı. ‘’Bu sahte haberlerin etkileri neler olabilir?" başlığı altında her sınıftan 1 temsilci sözcü olarak seçildi ve kendi gruplarında tartıştılar. 9, 10 ve 11. sınıflardan seçilen sözcüler cevaplarını sahnede paylaştılar ardından öğrenciler kısa bir münazara yaparak ve konu özetlemesinde bulunarak geri bildirim sağladılar.
2. Çatışma Konulu Atölye Çalışması
9. Sınıf öğrencilerimize yapılan atölye çalışmasında, iletişim eksikliğinin nasıl anlaşmazlıklara yol açabileceği ve bu durumun uyumlu çalışmayı nasıl engellediği göstermek amaçlanmıştır. Ayrıca, etkili iletişim kurulduğunda farklı hedeflerin bir arada uyum içinde gerçekleştirilebileceği atölyeyi yürüten ve tasarlayan öğrencilerimiz Elif Akçetin, Defne Durkaç ve Ada Akbulut tarafından gerçekleştirilmiştir.
3. Ayrımcılık Farkındalığı
9. Sınıf öğrencilerimize yapılan atölye çalışmasında öğrencilerimiz Emir Karakelle, Sinem Umurlu, Berk Ergenoğlu etkinlikler aracılığıyla çeşitli ayrımcılık biçimlerini ve bunların etkilerini keşfettiler.Kapsayıcı bir ortamı teşvik ederek öğrencileri önyargılara karşı durmaları ve eşitlikçi yaklaşımlar konusunda bilgilendirmeyi amaçlamışlardır.
4. Problem Ağacı
10. Sınıf öğrencilerimize Esil Naz Emir ve Atakan Akpınar tarafından düzenlenen atölye çalışmasının amacı: öğrencilerin farklı ülkelerin sosyal, ekonomik ve çevre ile ilgili konulardaki problemleri hakkında farkındalık kazanmaları, eleştirel düşünme ve takım çalışmasına bağlı becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır. Atölye çalışması tamamlandığında öğrencilerin projeleri tüm öğrencilere gruplardan seçilen konuşmacılar tarafından ağacın bölümleri yani; kökler( sorunun nedeni), gövdesi (problemin kendisi) ve dalları( problemin sonuçlar) olarak açıklanıp, özetlenmiştir.
5. Tasarım ve Yaratıcılık: İleri Dönüşüm
10. Sınıf öğrencilerimize Eylül Bulunti tarafından "Yaratıcı geri dönüşüm" olarak da adlandırılan ileri dönüşüm ile ortak alanlarda kullanmak amacıyla patlak araba lastiğinden oturmak ve masa olarak da kullanmak amacıyla ürün tasarlanıp öğrencilerimizce yapılmış ve ardından kullanılmış pet şişelerden de öğrencilerimiz kendilerine kalemlik ve saklama kutusu olarak kullanılabilecek eşya tasarlamışlardır. İleri dönüşüm ile öğrencilerimiz sadece nesneleri kendilerinin daha iyi versiyonlarına dönüştürmeyi değil, nesneleri tamamen farklı bir işlev sunmak için yeniden tasarlamayı amaçlamışlardır. İleri dönüşümün tek sınırı hayal gücünüz ve becerilerinizdir ve bu da ona yeni bir hikâye verir. Bu anlamda, ileri dönüştürülmüş nesne, eskiden olduğu nesneye bir tür övgü olarak tasarlanmış ve ortak kullanım alanına yerleştirilmiştir.
Sevgili öğrencilerimizi ve çalışmayı takip ederek başarılı şekilde aktarılıp uygulanmasını sağlayan yabancı dil öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
In March, our High School 10th and 11th grade students had the opportunity to exhibit and implement the workshop training action plans they received within the scope of the European Youth Forum Trogen (EYFT) organised by the Switzerland Pestalozzi Children's Foundation, with educational, scientific curiosity, research, reporting and effective presentation skills.
Our students carried out the following workshops and presentations within the framework of 5 main action plans.
1. False News and Media Workshop Presentation:
A podcast simulation was made with all 9th, 10th and 11th grade students of our school to raise awareness about the consequences of fake news. Our student Elbe Kırım, who conducted the workshop, shared the fake news headlines to make it interactive and memorable. Under the title "What are the effects of this fake news?", 1 representative from each class was selected as a spokesperson and discussed in their groups. The spokespersons selected from 9th, 10th and 11th grades shared their answers on the stage and then the students provided feedback by making a short debate and summarising the topic.
2. Workshop on Conflict
In the workshop for 9th grade students, it was aimed to show how lack of communication can lead to disagreements and how this situation prevents harmonious work. In addition, it was done by our students Elif Akçetin, Defne Durkaç and Ada Akbulut who conducted and designed the workshop that different goals can be achieved together in harmony when effective communication is established.
3. Discrimination Awareness
In the workshop for 9th grade students, Emir Karakelle, Sinem Umurlu, Berk Ergenoğlu explored various forms of discrimination and their effects through activities. They aimed to inform students about standing against prejudices and egalitarian approaches by promoting an inclusive environment.
4. Problem Tree
The aim of the workshop organised by Esil Naz Emir and Atakan Akpınar for 10th grade students was to raise awareness about the social, economic and environmental problems of different countries and to develop critical thinking and teamwork skills. When the workshop was completed, the projects of the students were explained and summarised by the speakers selected from the groups to all students as the parts of the tree, i.e. roots (the cause of the problem), trunk (the problem itself) and branches (the results of the problem).
5. Design and Creativity: Upcycling
Our 10th grade students designed and made a product from a flat car tyre to sit on and use as a table in order to use in common areas with upcycling, also called "Creative recycling" by Eylül Bulunti, and then our students designed items that can be used as pencil cases and storage boxes from used plastic bottles. With upcycling, our students aimed not only to transform objects into better versions of themselves, but also to redesign objects to offer a completely different function. The only limit to upcycling is your imagination and skills, which gives it a new story. In this sense, the upcycled object is conceived as a kind of tribute to the object it used to be and is placed in the public domain.
We congratulate our dear students and our foreign language teachers who followed the study and ensured its successful transfer and implementation, and wish them continued success.
Bu haberi yukarıdaki butonları kullanarak paylaşabilirsiniz.