ÇAKABEYLİYİZ ÇOK YÖNLÜYÜZ
Çakabey Okullarının temel değerlerinden biri “çok yönlülük” olduğu için sosyal çalışmalara özel bir önem verilmekte ve Çakabey sosyal programı okul öncesinden liseye dek sarmal bir düzende tasarlanarak bir kitap halinde “bu çalışmaların paydaşı olan” aileler ile paylaşılmaktadır. Kulüpler, sosyal sorumluluk projeleri, etkinlikler, uygulamalı geziler, şenlikler ve Çakabey’e özgü kamplar programın parçalarıdır.
Öğrencilerin çok yönlü gelişimleri için Akademik Kulüpler, Bilim ve Teknoloji Kulüpleri, Spor Kulüpleri, Kültür/Sanat - Kişisel Gelişim Kulüpleri, Uluslararası/Yabancı Dil Kulüpleri, Sosyal Sorumluluk Kulüpleri, çok geniş bir yelpazade okul içinden ve dışından uzmanların eğiticiliğinde açılmaktadır.
Okul öncesi ve ilkokulda öğrencilerin beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlarda yetenek alanlarını tanımak ve izlemek için “Sosyal Gelişim Programı Ölçeği” (SGP) kullanılmaktadır.
İzmir’in en büyük kampüsünde spor yapmanın ayrıcalığını yaşayan Çakabeyliler, doğal olarak sporu yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olarak görmektedirler.
Çakabey’de basketbol, voleybol, futbol, futsal, tenis, atletizm, oryantiring, eskrim, tenis, step-aerobik, badminton, okçuluk, hentbol olmak üzere 31 ayrı spor takımı bulunmakta ve öğrenciler Çakabey’de başlayan spor yolculuklarında milli takıma kadar uzanabilmektedirler.
Çakabey’de sanat, öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri ve entelektüel birikimleri için bir araç olarak görülmekte ve “gerçek sanatsever” bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Çakabeyliler, tiyatro, konser izlenceleri, sanat atölyeleri, sergi izlenceleri, sanatçı tanıma programı ile çok yönlü bir gelişim sağlarlar.
Okul öncesi ve ilkokulda öğrencilerin yetenek alanlarını tanımak ve izlemek için “Sosyal Gelişim Programı Ölçeği” kullanılmaktadır.
Özel Çakabey Okullarında müzik eğitimi, 1. sınıfta Music Learning Theory eğitimi ile başlamaktadır. Olten Filarmoni Sanat Okulunun eğitmenlerinin verdiği dersler, Audiation Institute (Milano/Italy) ile Olten Audiation Institute (İzmir/ Türkiye) işbirliği ile gerçekleşmektedir.
Prof. Edwin E. Gordon’un ortaya koyduğu bu felsefe ile işlenen derslerde Çakabey öğrencileri, müziği bir dil olarak anlamakta ve enstrüman eğitimi için önemli bir temel kazanmaktadırlar. Bu eğitim, enstrüman atölyelerinde, tamamen harekete dayanan şekilde verilmekte, öğrencilerin en sevdiği çalışmalardan biri olmaktadır.
Enstrüman eğitimi 2. sınıfta başlamakta ve Olten Filarmoni Sanat Okulu eğitim ortaklığı ile verilmektedir. Her öğrencinin enstrümanını, kendisini ve yaratıcılığını ifade edeceği bir arkadaş olarak görmesi enstrüman eğitiminin ana hedefidir.